Het einde van 2021 is inzicht. Welke softwareontwikkelingen binnen de flexbranche staan ons in het jaar 2022 te wachten? De flexbranche beslaat alle intermediairs die op commerciële basis arbeidskrachten ter beschikking stellen. De branche groeit en het aandeel kleine flexbedrijven en uitzendbureau’s neemt toe. De huidige software voor deze branche, sluit niet goed aan op de vraag. Het is verouderd, nauwelijks koppelbaar met andere software en al snel te duur. Een verdere ontwikkeling van de software  in de flexbranche is dus hard nodig.   

Op de hoogte blijven van de huidige en nieuwe ontwikkelingen  

Ben jij een recruiter binnen de uitzendbranche of maak je gebruik van uitzendsoftware? In dit geval is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de huidige en toekomstige ontwikkelingen.  

Pakketten minimaliseren naar één softwarepakket  

De eerste interessante ontwikkeling binnen de flexbranche is weliswaar de belangrijkste; het aanbieden van een ’alles -in -één softwarepakket’, dat koppelbaar is met andere systemen. Intermediairs gebruiken noodgedwongen onnodig veel verschillende systemen voor het registreren van kandidaten en invoeren van administratieve gegevens.   

Een alles-in-één softwarepakket biedt overzicht en is eenvoudiger en efficiënter te gebruiken voor de dagelijkse werkzaamheden. Daarnaast biedt het op slimme wijze integreren van praktische koppelingen met belangrijke onderdelen binnen de branche, zoals recruitmentsoftware of boekhouding, een besparing van de administratieve taken.   

Uitzendsoftware wordt 100% web-based, direct gebruik via de webbrowser   

Opslag van data in de cloud is inmiddels de standaard geworden. Het is veiliger, goedkoper en altijd en overal toegankelijk. De software voor de  flexbranche loopt achter op deze ontwikkeling. Het is belangrijk voor de flexbranche dat uitzendsoftware ook voor recruiters en intermediairs beschikbaar wordt in de cloud. De uitzendsoftware van Flexmeester is nu al 100% web-based. Dat betekent dat zowel de front- als backoffice volledig beschikbaar zijn op tablet, telefoon en desktop. Hierdoor heb je altijd toegang tot de uitzendsoftware, via al je apparaten, zelfs onderweg.  

Data automatisering en geïntegreerde workflows  

Automatisering binnen het proces van het registreren van klanten en kandidaten gaat een belangrijke rol spelen in het recruitment proces. Dit heeft alles te maken met het eenvoudiger uitvoeren van langdurige en veel voorkomende taken. Waar het registeren van een klant in het verleden een dagtaak was aan invoeren van gegevens, zorgt de procesautomatisering ervoor dat recruiters veel meer tijd over hebben voor andere taken.    

 Met behulp van gestructureerde velden en tabellen, krijgen gebruikers van tevoren ingestelde opties beschikbaar om te kiezen tussen bijvoorbeeld cao’s, functies en salarisschalen. Per type gebruiker zijn verschillende gebruikersrechten geïntegreerd, zodat je precies het dashboard krijgt te zien dat past bij jouw werkzaamheden. Kortom in 2021/2022 helpt de ontwikkeling van de uitzendsoftware om minder tijd kwijt te zijn met administratieve taken, zodat er meer tijd overblijft voor het efficiënt zoeken naar kandidaten.   

Nieuwsgierig wat Flexmeester voor jou kan betekenen?

Vraag hier een vrijblijvende demo aan:

Neem contact op

Contactformulier


  Contactgegevens

  Vragen, opmerkingen of geïnteresseerd in een gratis demo? Neem dan gerust contact met ons op.

  Dwarsweg 39
  5301 KB Zaltbommel
  KvK: 82268614

  info@flexmeester.nl
  085 – 0762336