Gedifferentieerde premie Werkhervattingskas voor uitzendbureaus 2024

Lees meer over de nieuwe premiepercentages voor de WGA en ZW van de Werkhervattingskas voor uitzendbureaus in sector 52 voor het jaar 2024.

Gedifferentieerde premie Werkhervattingskas voor uitzendbureaus 2024

Voor 2024 is de sectorale premie Werkhervattingskas bekendgemaakt. De Werkhervattingskas (Whk) omvat zowel de WGA-lasten als de Ziektewet premie. Voor sector 52 (uitzendbedrijven/uitzendbureaus) stijgt de WGA-premie van 2,4 naar 2,42%, terwijl de ZW-flex premie daalt van 4,73 naar 4,13%.

In de Staatscourant is het Besluit gedifferentieerde premie Whk 2024 gepubliceerd.

Gemiddelde premieplichtig loon € 37.700
Grens kleine/middelgrote werkgever € 942.500
Grens middelgrote/grote werkgever € 3.770.000
Overzicht premieloongrenzen 2024

Uitzendbureaus sector 52

Voor sector 52 (Uitzendbedrijven) gelden de volgende premiepercentages:

  • WGA: 2,42
  • ZW: 4,13

Dit zijn de sectorale premies voor 2024.

Uitzendbureau in Veranderende ZW-premies Landschap

Hoewel de ZW-flex premie in sector 52 met 0,6% daalt (van 4,73% naar 4,13%), is het belangrijk op te merken dat uitzendorganisaties meer ZW-betalingen zullen dragen als gevolg van de cao-wijziging per 1 juli 2023. Hierbij wordt het dienstverband van een zieke uitzendkracht met uitzendbeding niet langer automatisch beëindigd.

Optimale Keuze ZW-flex Premie voor Uitzendbureaus

Voor uitzendbureaus met een hoog ziekteverzuim is er opnieuw goed nieuws, vergelijkbaar met vorig jaar: de maximale premie voor de ZW-flex daalt van 8,27% naar 7,22%, een daling van ruim 1 procentpunt. Dit is van belang bij de afweging tussen eigenrisicodragerschap voor de ZW of het publieke bestel (via het UWV).

Payrollbedrijven

De Whk-premie voor sector 45 daalt in 2024 met 0,17% ten opzichte van 2023.

Kostprijs

Traditioneel is de sectorale premie Werkhervattingskas (Whk) de eerste premie die wordt bekendgemaakt voor het nieuwe jaar. De overige premies worden op Prinsjesdag onthuld, maar zijn dan nog voorlopig. In de daaropvolgende maanden worden ze gepubliceerd in de Staatscourant en pas dan zijn ze definitief. Deze premies zijn van belang bij het berekenen van de kostprijs van de uitzendkrachten.

Ontdek waarin Flexmeester het verschil maakt!

Dit zeggen ervaren gebruikers

Toen wij als Take Care Works gingen starten wilden we graag werken met een uitzendsoftware die gebruiksvriendelijk is en waar we als 'kleine speler' de aandacht zouden krijgen die we graag willen om te kunnen groeien. Flexmeester maakt deze wensen waar! Inmiddels hebben we in Flexmeester een database opgebouwd van rond de 200 medewerkers. Fantastisch systeem met zeer goede bereikbaarheid en persoonlijke aandacht!
Sjoerd Gelok Take Care Works
Eén van de voordelen van Flexmeester is dat de verloning en facturatie synchroniseren met de urenregistratie van onze kandidaten. Dit voorkomt fouten tijdens het facturatie- en verloningsproces en ondersteunt bovendien onze audits voor het Stichting Normering Arbeid (SNA).
Kadir Karaca KRC FLEX