Loonbelastingtabel Oekraïne vluchteling

Lees het artikel over het vaststellen van de loonbelastingtabel voor vluchtelingen uit Oekraïne 2023.

Loonbelastingtabel voor vluchtelingen uit Oekraïne

De fiscale woonplaats NIET kunnen vaststellen

Als werkgever van een Oekraïense vluchteling, is het belangrijk om de fiscale woonplaats vast te stellen. Hierdoor weet jij welke loonbelastingtabel je moet toepassen. Als de Oekraïense vluchteling ten minste 6 maanden in Nederland verblijft, mag je er vanuit gaan dat het verblijfsadres ook de fiscale woonplaats is. Hierdoor past je de loonbelastingtabel toe voor inwoners van Nederland. In alle andere gevallen past je het anoniementarief toe.

De fiscale woonplaats WEL kunnen vaststellen

Het vaststellen van de fiscale woonplaats is belangrijk, omdat de loonbelastingtabel afhangt van het fiscale woonland. Als het fiscale woonland Oekraïne is, past je de tabel voor een inwoner van een derde land toe. Als het fiscale woonland Nederland is, past je de tabel voor inwoners van Nederland toe.

Loonheffingen 2023 voor Oekraïense vluchtelingen

De Belastingdienst heeft in de Nieuwsbrief loonheffingen 2023 gepubliceerd dat Oekraïense vluchtelingen die in Nederland werken dezelfde regels moeten volgen als werknemers uit andere landen. Zij moeten beschikken over een sticker of een O-document van de IND om in Nederland te werken en als geldig identiteitsbewijs te dienen. De gerichte vrijstelling voor extraterritoriale kosten (ET-kosten) geldt niet voor deze vluchtelingen, omdat ze niet voldoen aan de voorwaarden.

Flexmeester, altijd compliant met wet- en regelgeving

In de uitzendsoftware van Flexmeester kan je eenvoudig het fiscale woonland of het anoniemtarief instellen, daarna worden de gegevens automatisch meegenomen in de verloningen en loonspecificaties.

Ontdek waarin Flexmeester het verschil maakt!

Dit zeggen ervaren gebruikers

Toen wij als Take Care Works gingen starten wilden we graag werken met een uitzendsoftware die gebruiksvriendelijk is en waar we als 'kleine speler' de aandacht zouden krijgen die we graag willen om te kunnen groeien. Flexmeester maakt deze wensen waar! Inmiddels hebben we in Flexmeester een database opgebouwd van rond de 200 medewerkers. Fantastisch systeem met zeer goede bereikbaarheid en persoonlijke aandacht!
Sjoerd Gelok Take Care Works
Eén van de voordelen van Flexmeester is dat de verloning en facturatie synchroniseren met de urenregistratie van onze kandidaten. Dit voorkomt fouten tijdens het facturatie- en verloningsproces en ondersteunt bovendien onze audits voor het Stichting Normering Arbeid (SNA).
Kadir Karaca KRC FLEX