Low-Code is de Toekomst

Ontdek de revolutie van low-code ontwikkeling: efficiëntie, innovatie en toekomstgericht. Bespaar tijd en kosten met geautomatiseerde workflows en intuïtieve softwareoplossingen.

Low-code: Efficiëntie, Innovatie, Toekomstgericht

Low-code ontwikkeling is een methode om software te maken met behulp van visuele gebruikersinterfaces. Met deze aanpak kunnen applicaties en maatwerkoplossingen sneller en gemakkelijker worden gebouwd dan met traditionele codeermethoden.

"Steeds meer organisaties maken gebruik van low-code ontwikkelingstechnologieën om te voldoen aan de groeiende behoefte aan snelle applicatielevering en sterk aangepaste automatisering workflows," zegt Varsha Mehta, Senior Market Research Specialist bij Gartner. "Door zowel professionele IT-ontwikkelaars als niet-IT-medewerkers - ook wel business technologen genoemd - te voorzien van verschillende low-code tools, kunnen organisaties het niveau van digitale vaardigheden en leveringssnelheid bereiken die nodig zijn in de moderne agile omgeving."

Steeds vaker komen low-code applicatietechnologieën te hulp, waardoor complexe digitale producten ontworpen kunnen worden zonder de noodzaak van grote investeringen, het inhuren van professionele ontwikkelaars en lange productlanceringen. In plaats daarvan versnellen low-code oplossingen het ontwikkelingsproces, maken ze het mogelijk om ontwikkelaars in te zetten voor projecten en verminderen ze de benodigde werkuren. Dit resulteert niet alleen in lagere kosten, maar zorgt er ook voor dat de applicatie sneller op de markt komt, waardoor een positieve impuls wordt gegeven aan de digitale bedrijfsgroei.

De topbedrijven op dit gebied zijn Mendix, OutSystems, Microsoft, Salesforce en ServiceNow. Enkele uitdagers zijn Appian, Oracle en Pega.

Volgens de voorspellingen van Gartner

  • Volgens de laatste voorspelling van Gartner, Inc. wordt verwacht dat de wereldwijde markt voor low-code ontwikkelingstechnologieën in 2023 zal groeien tot 26,9 miljard dollar, wat een stijging van 19,6% betekent ten opzichte van 2022.

  • Volgens Gartner zal vóór 2024 naar verwachting 65% van de IT- en softwareontwikkelingsmarkt bestaan uit low-code platforms, in vergelijking met slechts 20% in 2020.

  • Volgens Gartner zal in 2026 naar verwachting minstens 80% van de gebruikers van low-code ontwikkeltools, ontwikkelaars buiten formele IT-afdelingen zijn, in vergelijking met 60% in 2021.

  • De verwachte toename van projecten op het gebied van hyperautomatisering en complexe zakelijke initiatieven naar alle waarschijnlijkheid zal leiden tot een snellere acceptatie en gebruik van low-code bedrijfsapplicaties en no-code technologieën tegen het jaar 2026. Dit suggereert dat organisaties deze technologieën steeds meer zullen omarmen om te voldoen aan de eisen van een steeds complexere en gedigitaliseerde zakelijke omgeving.

  • In de nabije toekomst zullen low-code applicatieplatforms naar verwachting de belangrijkste component zijn van de markt voor low-code programmeertechnologieën. Hun groei wordt geschat op 25%, wat neerkomt op bijna $10 miljard in 2023.

  • De uitgaven aan technologieën die de ontwikkeling van hyperautomatisering software ondersteunen, zullen naar verwachting in 2023 een hoogtepunt bereiken van maar liefst 720 miljard dollar.

  • Bedrijven investeren in technologieën voor low-code toepassingen of no-code platforms die innovatie en flexibele integratie actief bevorderen. Vooral omdat bedrijven ervoor kiezen om flexibele oplossingen te gebruiken die kunnen worden samengesteld naar hun behoeften.

De Voordelen van Low-Code Platforms

Verhoogde productiviteit
Grote projecten storten opvallend snel in. Ze kampen met problemen door hoge kosten, strakke deadlines en onduidelijke standaarden. Bedrijven kunnen dit aanpakken door low-code applicatieontwikkeling te gebruiken.

Low-code platforms stellen ontwikkelaars in staat om snel en eenvoudig applicaties te bouwen zonder veel code te schrijven. Bovendien verhoogt low-code-ontwikkeling de productiviteit, omdat ontwikkelaars zich kunnen richten op het ontwerp en de gebruikerservaring. Dit helpt hen om betere, intuïtievere applicaties en websites te creëren.

Maatwerkmogelijkheden
Low-code-ontwikkeling biedt bedrijven ook de mogelijkheid om creatiever te zijn in hun applicaties. Met dit type ontwikkeling kunnen bedrijven unieke applicaties creëren die zijn afgestemd op hun specifieke behoeften en vereisten. De afhankelijkheid is bijna nihil! Door gebruik te maken van de mogelijkheden van low-code kunnen organisaties applicaties sneller aanpassen en implementeren, waardoor ze beter kunnen inspelen op veranderende bedrijfsbehoeften en de digitale transformatie kunnen versnellen. Dit kan organisaties een concurrentievoordeel geven in snel veranderende markten.

Verhoogde gebruikersbetrokkenheid
Met low-code-ontwikkeling kunnen ontwikkelaars applicaties creëren die aantrekkelijker zijn voor gebruikers. Dit komt doordat de gebruikersinterface eenvoudiger en gebruiksvriendelijker is. Dit draagt bij aan een grotere betrokkenheid van gebruikers en stimuleert meer interactie met de applicatie.

Lagere kosten
De beste low-code platforms stellen ontwikkelaars in staat om applicaties sneller en met minder code te bouwen, waardoor de benodigde werkuren worden verminderd. Dit helpt organisaties om te besparen op ontwikkelingskosten. Low-code-ontwikkeling is aanzienlijk kosten effectiever dan traditionele codering, omdat bedrijven geen dure programmeurs hoeven in te huren om applicaties en websites te bouwen.

Gemakkelijk te leren
Een belangrijke reden waarom low-code de toekomst heeft, is omdat het relatief eenvoudiger te leren is dan andere codeermethoden. Online tutorials en bronnen zijn gemakkelijk beschikbaar om je op weg te helpen. Low-Code-platforms zijn speciaal ontworpen om de hoeveelheid coderingskennis die nodig is voor het ontwikkelen van applicaties te verminderen, waardoor minder ervaren ontwikkelaars web- en mobiele applicaties kunnen maken zonder een team van specialisten in te schakelen. Bovendien zijn low-code ontwikkeltools vaak voorzien van een gebruiksvriendelijke interface, waardoor ze toegankelijker zijn voor niet-technische gebruikers. Dit kan organisaties helpen om een breder scala aan belanghebbenden bij het ontwikkelingsproces te betrekken en het voor hen gemakkelijker te maken om applicaties te bouwen.

Verbeterde samenwerking
Low-code programmeren bevat vaak ingebouwde samenwerkingsfuncties, waardoor het voor teams gemakkelijker wordt om samen aan projecten te werken. Dit kan de communicatie verbeteren en ervoor zorgen dat iedereen aan dezelfde doelen werkt.

Oude gereedschappen, vaarwel!
De Cloud heeft oudere systemen getransformeerd en de flexibiliteit vergroot. Fouten komen bijna niet meer voor, aangezien de low-code ontwikkelingsteams nu ervoor zorgen dat de processen in de software grotendeels geautomatiseerd zijn. Daarnaast zijn alle aspecten van het ontwikkelingsproces zichtbaar en gemakkelijk toegankelijk voor alle teamleden. Dit kan betrekking hebben op verschillende aspecten, zoals de code, de voortgang van het project, de communicatie binnen het team en de besluitvorming. Wanneer ontwikkelingsteams werken met transparantie, kunnen eventuele problemen snel worden geïdentificeerd en opgelost, waardoor de kans op fouten wordt verminderd.  

Gemakkelijker te onderhouden
Low-code ontwikkeling vereenvoudigt het onderhoud van applicaties en websites. Dit komt doordat alle componenten van de applicatie visueel zijn en gemakkelijk te begrijpen. Dit helpt ontwikkelaars om eventuele problemen snel te identificeren en deze snel op te lossen.

Ontwikkeling van verschillende applicaties
Vroeger moesten gespecialiseerde teams talloze programma's en codes maken om alle bedrijfsprocessen soepel te laten verlopen. Het was ook lastig om alle algoritmen goed op elkaar af te stemmen. De introductie van het low-code programmeer framework heeft dit probleem opgelost. Met dit systeem kunnen bedrijven diverse platforms ontwikkelen en uitbrengen. Deze platforms zijn bovendien naadloos met elkaar verbonden. Daarnaast wordt het ook ingezet om het creëren van mobiele apps met behulp van low-code te vereenvoudigen, waardoor zowel de toegankelijkheid als het beheer wordt vergroot.

Naadloze Integraties door low-code platforms
Low-code platforms biedt een geschikte structuur om verschillende applicaties met elkaar te integreren en ervoor te zorgen dat ze soepel samenwerken.

Deze platforms kunnen ook naadloos integreren met Cloud gebaseerde diensten, hierdoor kunnen gegevens op een flexibele, schaalbare en veilige manier worden opgeslagen en beheerd.

Conclusie: Low-Code is de Toekomst

De vraag naar low-code oplossingen groeit doordat organisaties hun digitale transformatie willen versnellen, willen voldoen aan de groeiende behoefte aan efficiënte en toegankelijke applicatieontwikkeling. Door niet IT-ontwikkelaars de benodigde tools te geven en minder afhankelijk te zijn van traditionele codering, stimuleren low-code platforms innovatie en zorgen ze voor een snellere time-to-market voor bedrijven in diverse sectoren. Dit heeft geleid tot een sterke toename van het gebruik van low-code, waarbij de markt naar verwachting tegen 2030 $187 miljard zal bedragen volgens Forrester Research. Bovendien is aangetoond dat low-code platforms de ontwikkeltijd tot wel 90% kunnen verkorten, wat resulteert in aanzienlijke kostenbesparingen voor bedrijven.

Om het volledige potentieel van deze low-code technologie te benutten, is een verandering van mentaliteit en een groter begrip cruciaal voor de toekomst. De opkomst van low-code is meer dan slechts een trend; het is een verschuiving die de toekomst van softwareontwikkeling opnieuw zal vormgeven. Het is overduidelijk dat de toekomst van softwareontwikkeling draait om no-code/low-code-oplossingen. 

Efficiëntie Versterkt: OutSystems, SaaS voor Uitzendbureaus

Onze webbased SaaS-oplossing is ontwikkeld op een low-code development platform van OutSystems en door experts met meer dan 20 jaar ervaring in de uitzendbranche. Dit garandeert niet alleen intuïtieve uitzendsoftware, maar ook een snelle ontwikkeling van nieuwe functies, koppelingen en een snelle implementatie van veranderde bedrijfsbehoeften.

Dankzij innovatieve software kunnen uitzendbureaus tot wel 30% aan tijd besparen op hun backofficeprocessen. Een winst die mogelijk wordt gemaakt door vier elementen: een intuïtieve interface, geautomatiseerde processen, een minimum aan klikken en de mogelijkheid om eenvoudig zelf correcties door te voeren.

Download het e-book over Flexmeester software en ontdek de mogelijkheden!

Tientallen tevreden klanten zijn je al voorgegaan en ervaren de voordelen van onze nieuwe software, boordevol automatisering!

Ontdek waarin Flexmeester het verschil maakt!

Dit zeggen ervaren gebruikers

Toen wij als Take Care Works gingen starten wilden we graag werken met een uitzendsoftware die gebruiksvriendelijk is en waar we als 'kleine speler' de aandacht zouden krijgen die we graag willen om te kunnen groeien. Flexmeester maakt deze wensen waar! Inmiddels hebben we in Flexmeester een database opgebouwd van rond de 200 medewerkers. Fantastisch systeem met zeer goede bereikbaarheid en persoonlijke aandacht!
Sjoerd Gelok Take Care Works
Eén van de voordelen van Flexmeester is dat de verloning en facturatie synchroniseren met de urenregistratie van onze kandidaten. Dit voorkomt fouten tijdens het facturatie- en verloningsproces en ondersteunt bovendien onze audits voor het Stichting Normering Arbeid (SNA).
Kadir Karaca KRC FLEX