Wat speelt er in de flexbranche?

2022, een nieuw jaar. Het afgelopen jaar hebben we diverse ontwikkelingen meegemaakt in de uitzendbranche.

Wat speelt er in de flexbranche?

2022, een nieuw jaar. Het afgelopen jaar hebben we diverse ontwikkelingen meegemaakt in de uitzendbranche. Komend jaar zullen deze ontwikkelingen niet stoppen. Maar welke ontwikkelingen hebben we afgelopen jaar gezien? En wat staat ons volgend jaar te wachten? Lees nu verder!

Recruitment process automation

Recruitment process automation (RPA) heeft alles te maken met het automatiseren van processen om de productiviteit van je medewerkers te verhogen. Uitzendsoftware krijgt in de toekomst steeds meer functionaliteiten waarbij processen automatisch kunnen worden uitgevoerd. Zo zijn er momenteel systemen in ontwikkeling waarbij het mogelijk moet worden om software vacatures te laten schrijven op basis van data die het systeem ontvangt. Dit is een ontwikkeling die er zit aan te komen in 2022.

Momenteel valt de meeste winst nog te behalen bij geautomatiseerde processen binnen de uitzendsoftware, zoals deze bij de uitzendsoftware van Flexmeester zijn geïntegreerd. De software is namelijk voorzien van een volledig geautomatiseerd facturatie- en verloningsprocedure. Bovendien wordt de nieuwste wetgeving automatisch geïntegreerd en controleert het systeem ten alle tijden of je alle benodigde gegevens hebt ingevuld. Hierdoor vergeet je nooit gegevens in te voeren en werkt het systeem altijd met de meest recente wetgeving. Alle externe ATS-systemen kunnen bovendien gemakkelijk worden gekoppeld aan de Flexmeester uitzendsoftware, waardoor je altijd alle benodigde gegevens overzichtelijk op één plek hebt.

Groei ZZP-opdrachten

Er is een stijgende vraag naar specialisten in de markt, terwijl we ook personeelsschaarste ervaren. Dit resulteert dat steeds meer specialisten zich als ZZP’er laten inhuren. Vooral in de detacheringssector is een enorme groei in ZZP opdrachten zichtbaar. ZZP’ers erkennen de voordelen van het netwerk en de bemiddeling van detacheringsbureaus en kiezen daarom steeds vaker om hier gebruik van te maken. Met oog op de landelijke personeelsschaarste is de verwachting dat deze groei ook in 2022 nog aanhoudt.

De Flexmeester uitzendsoftware maakt het mogelijk om eenvoudig en snel te schakelen tussen verschillende regels. Dit maakt onze software perfect voor het schakelen tussen ZZP detacheringen en reguliere detachering. Dit geldt ook voor reguliere uitzendovereenkomsten.

Invloed grote spelers stijgt

Er gebeurt veel in de Nederlandse uitzendbranche. Zo sloot Google for Jobs een verbond met DPG Media (hieronder vallen intermediair & de Nationale Vacaturebank), de Randstad groep en Werkenvoornederland.nl. Terwijl dit aan de ene kant van de markt plaatsvindt, zin we aan de andere kant sterke groeiers zoals Joblift.nl, Talent.com en de nieuwkomer Talentz.nl.

Doordat de invloed van grote spelers stijgt, wordt het alleen maar belangrijker dat kleinere bedrijven in de uitzendbranche zich blijven ontwikkelen. Het automatiseren van de processen blijft hierbij één van de leidende factoren.

Groei flexbranche

De flexbranche kende in 2020 een flinke krimp, mede door de COVID-19 crisis. Deze krimp van zo'n 14% werd in 2021 enigszins gecompenseerd met een groei van 7%. De verwachtingen waren dat de groei stevig zou blijven toenemen in 2022 tot ten minste het niveau voor de COVID-19 crisis. Echter is de personeelsschaarste zo groot dat de verwachte groei voor 2022 is bijgesteld naar 5% (ING, 2021).

Ontdek waarin Flexmeester het verschil maakt!

Dit zeggen ervaren gebruikers

Toen wij als Take Care Works gingen starten wilden we graag werken met een uitzendsoftware die gebruiksvriendelijk is en waar we als 'kleine speler' de aandacht zouden krijgen die we graag willen om te kunnen groeien. Flexmeester maakt deze wensen waar! Inmiddels hebben we in Flexmeester een database opgebouwd van rond de 200 medewerkers. Fantastisch systeem met zeer goede bereikbaarheid en persoonlijke aandacht!
Sjoerd Gelok Take Care Works
Eén van de voordelen van Flexmeester is dat de verloning en facturatie synchroniseren met de urenregistratie van onze kandidaten. Dit voorkomt fouten tijdens het facturatie- en verloningsproces en ondersteunt bovendien onze audits voor het Stichting Normering Arbeid (SNA).
Kadir Karaca KRC FLEX