Premies Werkhervattingskas 2025

De premies Werkhervattingskas voor 2025 zijn vastgesteld: de WGA-premie stijgt van 2,42% naar 2,68%, terwijl de ZW-flex-premie daalt van 4,13% naar 3,23%.

Premies Werkhervattingskas 2025

De premies Werkhervattingskas voor 2025 zijn vastgesteld. De premie Whk is een van de belangrijke bouwstenen van de kostprijs van uitzendkrachten.

Het UWV heeft de sectorale premies voor de Werkhervattingskas 2025 bekendgemaakt. Voor sector 52 betekent dit dat kleine werkgevers per saldo een daling van 0,64%-punt kunnen verwachten. De premie voor WGA stijgt van 2,42% naar 2,68%, terwijl de premie voor ZW-flex daalt van 4,13% naar 3,23%. Deze daling wordt voornamelijk veroorzaakt door wijzigingen in de CAO van 1 juli vorig jaar. Hierdoor gaan uitzendkrachten MUB bij een ziekmelding niet meer direct 'ziek uit dienst', maar kunnen zij tot het einde van hun contract 'ziek in dienst' blijven.

Maximale premie ZW-flex daalt

Net als vorig jaar is er goed nieuws voor uitzendbureaus met een hoog ziekteverzuim: de maximale premie voor de ZW-flex daalt van 7,22% naar 5,65%. Dit is belangrijk bij de afweging tussen eigenrisicodragerschap voor de ZW of deelname aan het publieke bestel (dus via het UWV).

Forse stijging ZW-flex premie kleine payrollers

Voor de kleine payrollers blijft de WGA-premie ongewijzigd op 0,56%, terwijl de ZW-flex-premie stijgt van 0,31% naar 0,45%. Dit betekent een aanzienlijke verhoging.

Hier vind je alle premies en de toelichting van het UWV: https://lnkd.in/eZm7utVG

Premiepercentages WGA en Ziektewet half juli bekend

Voortaan kun je met de Premiewijzer gedifferentieerde premie Werkhervattingskas vanaf half juli zelf berekenen wat jouw premie voor de WGA of de ZW-flex (Ziektewet flexibel personeel) voor het komende jaar zal zijn. In de afgelopen jaren werden de premiepercentages pas in september bekendgemaakt. Ook publiceert het UWV nota ‘Gedifferentieerde premies WGA en Ziektewet’ al in juli, waarin een toelichting op de vastgestelde premies is opgenomen. Zo heb je als werkgever meer tijd om te beslissen of je wilt starten of stoppen als eigenrisicodrager.

Aanmelden eigenrisicodrager: termijnen en regels

Als je als werkgever wilt starten of stoppen als eigenrisicodrager, moet je dit doorgeven aan de Belastingdienst. Dit moet ten minste 13 weken vóór 1 juli of 1 januari gebeuren. Als je bijvoorbeeld vanaf 1 januari 2025 eigenrisicodrager wilt worden, moet je dit uiterlijk op 1 oktober 2024 doorgeven.

Meerdere BV’s: Loonheffingen, Sociale Lasten en Financiële Aspecten

In Flexmeester richten wij eenvoudig jouw bedrijven in, inclusief de bijbehorende bedrijfseenheden. Bovendien nemen wij de verantwoordelijkheid om de gegevens met betrekking tot loonheffingen, sociale premies, inkomstenverhouding, financiële voordelen en andere zaken voor elke bedrijfseenheid in te stellen. Deze configuraties regelen wij conform wet- en regelgeving. De premies worden automatisch up-to-date gehouden in de software. Indien nodig kun je de verzekeringssituatie per uitzendkracht aanpassen. De sociale premies worden in onze software automatisch berekend en bijgehouden voor de aangiften. Dankzij deze instellingen kun je in één softwarepakket werken met diverse bedrijven en bedrijfseenheden. Dit is ook handig wanneer je bijvoorbeeld uitzendkrachten uit diverse bedrijfseenheden plaatst bij dezelfde klant. 

Ontdek waarin Flexmeester het verschil maakt!

Dit zeggen ervaren gebruikers

Toen wij als Take Care Works gingen starten wilden we graag werken met een uitzendsoftware die gebruiksvriendelijk is en waar we als 'kleine speler' de aandacht zouden krijgen die we graag willen om te kunnen groeien. Flexmeester maakt deze wensen waar! Inmiddels hebben we in Flexmeester een database opgebouwd van rond de 200 medewerkers. Fantastisch systeem met zeer goede bereikbaarheid en persoonlijke aandacht!
Sjoerd Gelok Take Care Works
Eén van de voordelen van Flexmeester is dat de verloning en facturatie synchroniseren met de urenregistratie van onze kandidaten. Dit voorkomt fouten tijdens het facturatie- en verloningsproces en ondersteunt bovendien onze audits voor het Stichting Normering Arbeid (SNA).
Kadir Karaca KRC FLEX