StiPP pensioen: wachttijd van 8 weken

Lees het artikel over het vervallen van de wachttijd van 8 weken in de pensioenregeling van StiPP. De Eerste Kamer moet nog goedkeuren.

De wachttijd van 8 weken vervalt in de pensioenregeling van StiPP

Vanaf 1 juli 2023 vervalt de wachttijd van acht weken voor het opbouwen van pensioen, zoals opgenomen in de Wet toekomst pensioenen. Flexmeester gaat samen met de werkgevers op tijd zorgen dat de aanpassing in de uitzendsoftware is doorgevoerd en dat werknemers direct worden aangemeld bij StiPP bij indiensttreding. Voor werknemers die nu al deelnemen aan de Basisregeling van StiPP verandert er niets en nieuwe werknemers starten direct met pensioen opbouwen in de Basisregeling vanaf hun eerste werkdag. De wijziging is nog onder voorbehoud en moet nog worden goedgekeurd door de Eerste Kamer. Wij houden je hiervan op de hoogte.

Wat betekent dit voor jouw werknemers?

Zij bouwen direct pensioen op in de Basisregeling vanaf hun eerste werkdag en kunnen na een deelname in de Basisregeling van 52 gewerkte weken doorstromen naar de Plusregeling.

Terugkeren in de sector

In de onderstaande foto’s zie je hoe de regels voor het terugkeren in de sector er naar verwachting uit zien vanaf 1 juli 2023. 

Als de Eerste Kamer de Wet toekomst pensioenen goedkeurt, zijn er twee belangrijke zaken die je moet regelen voor het vervallen van de wachttijd:

  • Alle werknemers vanaf 21 jaar moeten direct worden aangemeld bij StiPP bij indiensttreding. Zorg ervoor dat de wachttijd van acht gewerkte weken niet langer in jouw salarissysteem staat.
  • Op 1 juli 2023 moeten ook alle werknemers vanaf 21 jaar aanmelden die op dat moment in de wachttijd zitten.

Bijvoorbeeld: als een werknemer op 1 juli vier weken wachttijd heeft opgebouwd, dan vervalt de wachttijd. Deze werknemer gaat vanaf 1 juli pensioen opbouwen in de Basisregeling.

Afschaffen van de toetredingsleeftijd

Vanaf 1 januari 2024 zullen werknemers in de leeftijdscategorie van 18 tot 21 jaar pensioen gaan opbouwen zolang hun pensioengevend loon hoger is dan de franchise. Dit is het gevolg van de verlaging van de minimale toetredingsleeftijd van 21 naar 18 jaar. Deze wijziging is ook nog onder voorbehoud.

Flexmeester is gekoppeld aan StiPP

Flexmeester registreert de weken volgens de StiPP-regeling en verwerkt automatisch de wetgeving met betrekking tot zowel de basis- als de plusregeling van StiPP. In Flexmeester heb je de keuze uit diverse pensioenfondsen, zoals bpfBOUW. De premiebedragen hiervan worden automatisch ingehouden bij de verloningen en vervolgens bijgehouden. Hierdoor wordt het opstellen van de pensioenaangiften volledig geautomatiseerd binnen onze uitzendsoftware.

Ontdek waarin Flexmeester het verschil maakt!

Dit zeggen ervaren gebruikers

Toen wij als Take Care Works gingen starten wilden we graag werken met een uitzendsoftware die gebruiksvriendelijk is en waar we als 'kleine speler' de aandacht zouden krijgen die we graag willen om te kunnen groeien. Flexmeester maakt deze wensen waar! Inmiddels hebben we in Flexmeester een database opgebouwd van rond de 200 medewerkers. Fantastisch systeem met zeer goede bereikbaarheid en persoonlijke aandacht!
Sjoerd Gelok Take Care Works
Eén van de voordelen van Flexmeester is dat de verloning en facturatie synchroniseren met de urenregistratie van onze kandidaten. Dit voorkomt fouten tijdens het facturatie- en verloningsproces en ondersteunt bovendien onze audits voor het Stichting Normering Arbeid (SNA).
Kadir Karaca KRC FLEX